+32 465 091 449
Bremtstraat 16 - 9320 Nieuwerkerken - België
jessie.deneve@casaconsult.be

Vastgoed kopen op Lanzarote

Waar je vastgoed kopen op Lanzarote?

Vastgoed kopen op Lanzarote kan je doen in één van de populairste kustdorpen: Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca.

Playa Blanca beschikt over mooie stranden, overweldigende zichten op het eiland Fuerteventura en over fantastisch weer. Hoewel Playa Blanca ooit een klein vissersdorpje was, is het nu uitgegroeid tot een plek waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Lekkere restaurants, vele winkels, een luxe jachthaven en een autovrije dijk waar je lange wandelingen kan maken.

Puerto del Carmen noemt men ook wel de toeristische hoofdstad van Lanzarote. Hier zijn verscheidene redenen voor: de afstand van de luchthaven naar Puerto is klein (8km), er zijn vele lange, kindvriendelijke zandstranden en er zijn faciliteiten die iedereen kunnen bekoren zoals restaurants, bars, bowling, openluchtcinema en nog veel meer.

Je kan je huis of appartement in Puerto del Carmen kopen in verschillende zones: zo heb je Matagorda en het grote strand van Los Pocillos, het drukkere centrum van Puerto wat de omgeving is rond het Casino en het hoger gelegen stuk waar zich de oude haven van Puerto bevindt. Deze oude “puerto” was vroeger een klein vissersdorpje, waar men tot de dag van vandaag nog steeds de visvangst verzorgt.

Wens je graag het hele eiland te ontdekken vanuit jouw woning of appartement in Lanzarote? Dan is Costa Teguise jouw ding. Costa Teguise biedt een zeer centrale ligging op het eiland, waardoor je in korte tijd het volledige eiland kan ontdekken. Door de iets grotere aanwezigheid van de wind, is het een echt windsurfersparadijs. Naast watersporten, kan je ook een potje golfen in de 18-hole Teguise Golf. Door de aantrek van golfers, watersporters, maar ook gewoon mensen die willen genieten van de vele goede restaurants en cafés heeft Costa Teguise een alternatieve, rustige sfeer.

Je kan je vastgoed op Lanzarote ook aankopen in ruraal gebied. We hebben voor jullie de drie grootste dorpen aan zee opgesomd, maar natuurlijk biedt Lanzarote meer dan enkel dit. Rurale dorpen lopen over van charme door de levenswijze van de lokale bevolking, de traditionele markten en het iets tragere ritme van de dag wat waarschijnlijk zeer welkom is. Zo heb je de traditionele vissersdorpjes zoals Arrieta met zijn chiringuito’s waar je lekker mojito’s kan drinken op het strand of zoals Punta Mujeres en Orzola die in het Noorden liggen maar de lekkerste visrestaurants hebben van het eiland. Vergeet ook zeker de vroegere hoofdstad Teguise niet die nog steeds veel charme uitstraalt met zijn authentieke gebouwen en rustieke straatjes. Zoek je toch een beetje drukte? Dan is de huidige hoofdstad Arrecife een plek waar je aardig kan vertoeven in één van bars aan de Playa Reducto of aan de Charco San Gines. Voor de sportievelingen onder ons of gewoon ook voor mensen die houden van natuur en traditionele charme kunnen we La Santa en Famara aanbevelen, het absolute surfersparadijs.

Je hoort het: opties te over voor wat vastgoed op Lanzarote betreft… We geven je graag meer informatie over de verschillende dorpen en het aanbod dat je er kan vinden. Neem zeker al eens een kijkje bij ons aanbod huizen of appartementen.