Koester jij ook de droom om een woning te kopen in het zuiden? Je bent overtuigd van sangría, tapas, veel zon en sfeer, maar misschien twijfel je wat tussen het Spaanse vasteland en de Canarische eilanden. Hieronder bespreek ik een aantal belangrijke vragen die je jezelf kan stellen om tot een goed besluit te komen rond jouw belangrijke stap:

 • Klimaat: de keuze is vrij snel gemaakt als je gaat voor zachte winters, aangenaam warme zomers en uren zonneschijn.
  De meeste kopers vertoeven het liefst in hun zuiderse vakantiewoning wanneer ze in de krant kunnen lezen hoe slecht het weer in België of Nederland is.
  Overwinteren op het Spaanse vasteland doe je in truienweer bij 15-16 graden en met 5 à 6 uur zonneschijn. Op Lanzarote doe je dat in T-shirtweer bij 20-21 graden met 7 uur zonneschijn per dag. Het is ook daarom dat je voor de aankoop van jouw huis of appartement op Lanzarote in Puerto Del Carmen of Playa Blanca niet hoeft te letten op verwarming. Die heb je zelden of nooit nodig.
  In de zomer kan je dan weer rekenen op een milde 27-28 graden, 10 uur zonneschijn, bijna geen regen en een verkoelend eilandbriesje. Dat is toch wel een groot verschil met het vasteland waar je vaak moet puffen bij temperaturen ruim boven de 30 graden. Bovendien koelt het er ’s nachts veel minder af waardoor air conditioning daar een must is.
  Je kan dit natuurlijk zelf eens checken op: Het klimaat van Lanzarote – klimaatinfo Lanzarote
 • Verhuurrendement: wie een huis koopt in Spanje, kan niet altijd het hele jaar ter plekke doorbrengen. Verhuren kan daarom interessant zijn om de vaste kosten te derven of om een extra inkomen te verwerven.
  Er zijn hierbij een aantal elementen die Lanzarote interessanter maken dan het vasteland:
  • Gemiddelde bezetting van 35 tot 45 weken per jaar tegenover 20 tot 30 weken op het vasteland (dankzij het betere klimaat).
  • Hoge verhuurprijzen wegens “upmarket” toerisme naar de Canarische eilanden.
  • Grote druk van de vakantieverhuurmarkt zorgt voor hogere verhuurprijzen bij seizoensverhuur of lange-termijnverhuur.

Zou jij graag een extra inkomen verwerven via jouw vakantiewoning? Neem dan zeker contact op met ons. Tijdens een verkennend gesprek geven wij jou hierrond graag meer details. We kunnen jou ook begeleiden naar het juiste type woning om een maximaal rendement te behalen en beantwoorden vragen als:
In welke regio koop ik het beste? Koop ik beter een villa met zwembad of een appartement? Waar kan ik adverteren? Welke belastingen ben ik verschuldigd?