In de vorige bijdrage hadden we het over de droom om een huis of appartement te kopen in Spanje. Qua klimaat en verhuurrendement was het een stevige 2-0 voor de Canarische Eilanden. Maar misschien ben je toch nog niet overtuigd dat het “eilandleven” iets voor jou is. Daarom gaan we hier verder met een vergelijking tussen het vasteland en Lanzarote.

De “eigen-auto angst”:

Vaak hebben kopers het idee dat ze graag en veel met de wagen naar het zuiden van Spanje zullen rijden. Het idee dat de auto een stukje “thuis” is en dat je dan ook meteen ter plekke mobiel bent houdt natuurlijk steek. Er vallen echter enkele bedenkingen te maken:
Afhankelijk van je precieze vertrekpunt en de Spaanse bestemming kan je rekenen op een rijtijd van 17 tot 24 uur. Zonder pauzes! Tenzij je de rijtijd heel goed kan verdelen en je een echte kilometervreter bent, zal je dus telkens één of twee keer moeten overnachten in de heenreis en één of twee keer bij de terugreis. Voor een weekje al zeker niet de moeite en financieel ook niet erg logisch. Een ritje heen en terug kost je qua péage en brandstof al gauw 600 euro.
Naar Lanzarote kan je eigenlijk bijna elke dag vliegen met directe vluchten vanuit onder andere Brussel, Charleroi, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Düsseldorf. Buiten het seizoen kan je meestal heen en terug voor minder dan 200 euro.
Bovendien zijn er op Lanzarote veel betrouwbare autoverhuurbedrijven gevestigd. Autos Plus Car – Online Reservation – Rent a car Lanzarote – Car Hire. (pluscar-lanzarote.com) of Cabrera Medina – Lanzarote & Canary Islands Car Hire zijn hiervoor onze persoonlijke aanraders, maar eigenlijk kan je hiervoor overal terecht. Wie kiest voor een basismodel met omnium-verzekering en tweede bestuurder komt meestal niet uit boven de 150 euro/week. Wil je een huis kopen op de Canarische eilanden? Dan hoef je over het vervoer alvast niet te wanhopen.

Cultuurlover?

We zullen het niet tegenspreken. Op het Spaanse vasteland kan je jezelf cultureel verwennen: van musea tot mozarabische architectuur. Je vindt er alles.
Als je kiest om een huis te kopen op, bijvoorbeeld, Lanzarote dan is de keuze natuurlijk wat beperkter, maar er zijn zeker een aantal plekken het bezoeken waard: denk daarbij aan het huis van de bekende architect/kunstenaar César Manrique (César Manrique House Museum, Haría – Fundación César Manrique (fcmanrique.org))of het huis van de befaamde schrijver José Saramago, het onderwatermuseum, enz. Daarnaast kan je ook hier eens leuk naar de bioscoop (zelfs in openlucht: Cine | Centro Comercial Biosfera Plaza) of eens lekker gaan dansen in een club. Bovendien barst het op Lanzarote van de kwalitatieve en goedkope restaurants.

De grootste troef van het eiland is echter de prachtige natuur. Je kan er verliefd worden op grotten, vulkanen en de impressionante vergezichten en deze ontdekken tijdens ontspannende wandelingen en fietstochten.
Neem zeker hier een kijkje voor wat inspiratie: Wandelen op Lanzarote: tips voor routes – Wandelingen.info

Kan je intussen niet meer wachten en wil je zo snel mogelijk een huis kopen op de Canarische eilanden? Neem dan zeker eens een kijkje naar ons vastgoed op de Canarische eilanden.