+32 465 091 449
Bremtstraat 16 - 9320 Nieuwerkerken - België
jessie.deneve@casaconsult.be

Vastgoed Lanzarote

Waarom vastgoed op Lanzarote?

Kiezen voor vastgoed op Lanzarote is kiezen voor een leven op een heel bijzondere plek. Lanzarote is 18 miljoen jaar geleden ontstaan en is met zijn bijna driehonderd vulkanen door de UNESCO in zijn geheel uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Naast het maanachtige landschap heb je in Lanzarote vele mooie en verschillende soorten stranden, waarvan Costa Papagayo een mooi voorbeeld is.

Naast natuur en strand is Lanzarote ook gekend voor het sporten. Heerlijke wandelroutes, bergachtige mountainbikepaden, groene golfcourses, het behalen van een triathlon (Iron Man), duiken tussen de onderwaterflora,…

Indien je het wenst rustiger aan te doen behoort een boottocht tussen de dolfijnen misschien tot de mogelijkheden, alsook het ontdekken van de streek ‘La Geria’. Hier vind je vele verschillende wijngaarden waar ze heerlijke Malvasía wijn produceren.

Lanzarote is een rustig en minder toeristisch eiland als bijvoorbeeld Tenerife. Kunstenaar César Manrique heeft ervoor gezorgd dat huizen hier hun typische authentieke uitstraling hebben. Alle huizen zijn wit met blauwe of groene ramen en niet hoger dan 4 verdiepingen. Door de typische witte huisjes en laagbouw in Lanzarote ben je zeker van je investering. Je hoeft in Lanzarote niet bang te zijn dat jouw woning in prijs zal dalen door een overaanbod aan huizen en appartementen door het zoveelste nieuwbouwproject of de massale hoogbouw zoals aan de costa’s.

Kiezen voor vastgoed op Lanzarote betekent investeren in een zonzekere bestemming. Gans het jaar door heeft men overdag temperaturen van gemiddeld 20 graden zodat je in de winter in je woning aangenaam kan vertoeven. Dat is ook de reden waarom zelfs luxueuze appartementen of huizen op Lanzarote meestal geen verwarming hebben.

Daarnaast kan je jouw woning of appartement op Lanzarote, indien je dit wenst, het ganse jaar door verhuren. Afhankelijk van hoe vaak je zelf wil gaan en waar je adverteert kan je rekenen op een huurinkomen tussen de 33 en 45 weken op een jaar! In Lanzarote kan je dus rekenen op een return on investment van zeker 5%.

Door het continue verhuurpotentieel trekt de markt investeerders aan wat zich weerspiegelt in vastgoedprijzen die door de jaren en crisissen heen vrij constant blijven zonder al te grote schommelingen.

Het is zoals Shakespeare zoveel jaren geleden al wist ‘I would give a thousand furlongs of sea for an acre of barren ground.’ Vastgoed is steeds een goede investering, ook omdat je er zelf heel wat plezier aan kan beleven. In onze blog  vind je meer informatie over hoe aantrekkelijk het is om te investeren op Lanzarote.