+32 465 091 449
Bremtstraat 16 - 9320 Nieuwerkerken - België
jessie.deneve@casaconsult.be

Investeren in vastgoed op de Canarische Eilanden

Een korte introductie voor de startende investeerder:

Investeren in vastgoed op de Canarische Eilanden is een uitstekend idee. Door de aangename temperaturen het ganse jaar door heb je ruimte om zelf van jouw woning of appartement op de Canarische Eilanden te genieten en deze toch veel te kunnen verhuren.

Elk eiland heeft natuurlijk zijn eigen dynamiek qua vastgoed, maar algemeen kan je stellen dat de enorme nieuwbouwprojecten die als paddenstoelen uit de grond schieten zoals op het vasteland hier niet de bovenhand hebben. Hierdoor is de balans tussen vraag en aanbod redelijk stabiel, waardoor het vastgoed zijn waarde behoudt.

Hou bij je investering in vastgoed op de Canarische Eilanden rekening met het feit dat hoe duurder het huis is, hoe duurder meestal de onderhoudskosten zullen zijn. En vergeet bij je investering in vastgoed ook de aankoopkosten niet op de Canarische Eilanden. De aankoopkosten kunnen verschillen naargelang de lokale regelgeving, maar over het algemeen kan je stellen dat je bij de aankoopprijs ongeveer 10 % moet toevoegen.

Deze 10 % omvat:

  • De overdrachtsbelasting (6,5%) bij een ‘tweedehands’ onroerend goed, 7% IGIC bij nieuwbouw + 1% vaste taks.
  • Notaris en advocaat
  • Registratiekosten voor inschrijving in het kadaster

Bij het investeren in een woning of appartement op de Canarische Eilanden is het belangrijk om met bovenstaande kosten rekening te houden. Wil je meer informatie omtrent het aankoopproces of omtrent de juiste investering neem dan contact op met Casaconsult.