+32 465 091 449
Bremtstraat 16 - 9320 Nieuwerkerken - België
jessie.deneve@casaconsult.be

Appartement kopen op Gran Canaria?

Waar wens je een appartement te kopen op Gran Canaria? Hieronder vind je kort een overzicht van de populairste plaatsen in het zuiden, hoewel in het noorden de grote hoofdstad Las Palmas ligt alsook vele traditionele dorpen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zoals Arucas, Moya en Agaete.

Een appartement kopen in Gran Canaria? De prijs is steeds afhankelijk van waar je koopt. Zo zal een kustappartement vaak duurder zijn dan een appartement in het binnenland. Een appartement gelegen op de eerste of tweede lijn van de zee is ook steeds duurder dan een appartement verder weg. Daarnaast heb je ook nog het verschil van dorp tot dorp.

Arguineguín bevindt zich centraal tussen Maspalomas en Puerto Rico en is één van de oudste stadjes aan de zuidkust van Gran Canaria. Hoewel het kopen hier heel populair bij de Scandinavische landen heeft het zijn charme niet verloren. De haven is nog steeds een plaats waar het draait om de visserij met de traditionele vissersboten en ook de lokale fiestas spelen hier nog een grote rol. Natuurlijk heb je hier heel wat cafés, restaurants en resorts, maar de lokale charme en zijn natuurlijke zwembaden maakt deze plaats toch anders dan andere.

Een appartement kopen in Gran Canaria, meer bepaald in Arguineguín, start aan 120000 euro voor een één-slaapkamerappartement en vanaf 150000 euro voor een tweeslaapkamer. Het originele deel van Arguineguín is qua kostprijs voor het kopen van een appartement goedkoper dan de recentere gebouwde delen, zoals Loma Dos. Hier kan je een appartement kopen vanaf 225000 euro en meer. Voor de welgestelden onder ons, penthouses aan de kust vind je aan hier vanaf 450000 euro en meer.

Puerto Rico geniet van zeer weinig wind waardoor de zee hier heel kalm en veilig is. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen, maar eigenlijk voor iedereen. Puerto Rico is één van de grootste en drukste resortplekken, populair bij Britten, en de huizen genieten hier van mooie zeezichten door de inhamlocatie.

In Puerto Rico vind je zeer veel appartementen in toffe complexen met een gemeenschappelijk zwembad. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning die ze zonder zorgen kunnen achterlaten (lock up and leave). Prijzen zijn hier zeer redelijk met studio’s die je kan kopen vanaf 70000 euro, een 1-slaapkamerappartement vanaf 120000 euro en een 2-slaapkamerappartement vanaf 175000 euro.

Playa del Inglés hoeft geen introductie meer. Met zijn lange stranden, vele bars en vele toeristen kan dit resort een beetje teveel van het goede zijn. Onze tip is dan ook San Agustín, de kleinere en rustigere buur met veel laagbouw, groen en rust. Op enkele minuten met de auto sta je in de drukte van Playa del Inglés, maar in San Agustín zelf heb je ook voldoende restaurants en winkels van hoge kwaliteit.

Je huis of appartement kopen in Gran Canaria? In San Agustín heb je veel appartementen in laagbouwstijl wat heel aangenaam is. 1-slaapkamerappartmenten starten aan 160000 euro en appartementen met twee slaapkamers aan 220000 euro.

Appartement kopen op Gran Canaria met hulp van Casaconsult

Je appartement kopen op Gran Canaria is een grote stap in je leven. Laat je bijstaan door Casaconsult. Wij zorgen voor een eerste kennismakingsgesprek bij jou thuis of bij ons op kantoor. Indien gewenst, kunnen we ook online onze eerste ontmoeting plannen.

Wij bespreken je noden en wensen en toetsen deze af met de huidige marktsituatie aan de hand van onze Casaconsultfiche. Hierdoor zal het voor ons, maar ook voor jou duidelijk worden wat je kan en mag verwachten van jouw appartement op Gran Canaria.

Indien er appartementen op Gran Canaria binnen onze vastgoedportefeuille jou bevallen, kunnen wij jouw bezoekreis inplannen. Wij zorgen ervoor dat de appartementen op Gran Canaria kunnen bezocht worden op een aangenaam maar stevig tempo.

Wanneer jouw appartement op Gran Canaria gevonden is, zorgen wij tijdens het aankoopproces voor de nodige juridische en administratieve ondersteuning in het Nederlands. Wanneer je met vragen of opmerkingen zit aangaande jouw aankoop, aarzel zeker niet om deze aan Casaconsult voor te leggen. Wij zorgen dat we op de hoogte zijn van alle communicatie en documenten die nodig zijn om de notariële akte voor te bereiden. Daarnaast worden alle stappen genomen om over te gaan tot een zorgeloze overdracht van de woning bij de notaris.

Jouw appartement op Gran Canaria is gekocht, maar dient een renovatie te ondergaan? Of je wenst een mooi rendement te bekomen door jouw appartement te gaan verhuren? Wij kunnen jou doorverwijzen naar geschikte contactpersonen, geheel vrijblijvend weliswaar.