+32 465 091 449
Bremtstraat 16 - 9320 Nieuwerkerken - België
jessie.deneve@casaconsult.be

Vastgoed Canarische Eilanden

Leesvoer bij de start van jouw zoektocht naar vastgoed op de Canarische Eilanden:

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De grootste eilanden zijn Tenerife en Gran Canaria die elk behoren tot aparte provincies met hun eigen hoofdstad nl. Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.

Wij focussen met ons vastgoedkantoor Casaconsult op de provincie Las Palmas waar de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura deel van uit maken.

Vastgoed kopen op de Canarische Eilanden is zeer populair bij Britten, Ieren, Duitsers, Spanjaarden van het vasteland, maar ook Belgen en Nederlanders vinden hun weg naar deze Eilanden. Wijzelf hebben ons hart verloren aan het eiland Lanzarote, maar de andere eilanden hebben ook troeven waaronder een subtropische klimaat met het hele jaar door lenteachtige temperaturen. Volgens een studie van de universiteit van Syracuse heeft de hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld.

Wij proberen je met onze website wat meer duidelijkheid te bieden omtrent de aankoop van jouw woning of appartement op de Canarische Eilanden.

Wanneer je jouw ideale vastgoed op de Canarische Eilanden hebt gevonden, dan komt daar heel wat bij kijken. Zo dien je met de volgende zaken rekening te houden:

  • Je dient als Belg of Nederlander een NIE (Número de Identificación de Extranjero) aan te vragen. Dit document houd je best erg goed bij, want voor elke belangrijke transactie zal je dit gebruiken.
  • Je dient verplicht een Spaanse bankrekening te openen.
  • Schulden zoals basura (vuilnisophaling), nutsvoorzieningen, hypotheken, enz. rusten op een woning, niet op een persoon. Als koper moet je je dus goed laten bijstaan om zeker te zijn dat je schuldenvrij koopt of dat deze schulden in mindering worden gebracht op de verkoopsprijs.
  • Het betalen van de juiste belastingen aan de fiscus is natuurlijk ook belangrijk. Zo heeft de verkoper bij verkoop de verplichting om de gemeentelijke meerwaardebelasting te betalen, maar indien de verkoper een niet-resident is komt deze verplichting uiteindelijk opnieuw bij jou als koper te liggen.
  • Denk aan het omzetten en het domiciliëren van je nutsvoorzieningen.

TIP: Laat je op de Canarische Eilanden bijstaan door een advocaat, gezien de notaris hier niet dezelfde functie vervult als in België of in Nederland. De Spaanse notaris zal geen onderzoek instellen naar de juistheid van de aangeleverde informatie.

Wij kunnen je doorheen deze verschillende stappen begeleiden en je doorverwijzen naar onafhankelijken.